• +31 (0)6 81 4626 98
  • Ma - Za: 08:00 - 18:00

Disciplines & High Design

Leden van onze team werken al lang in internet en grafische branche. Het gaat om mensen met gevoel voor prachtige design, user experience en optimaal gebruiksvriendelijkheid wat juiste formule voor het success is.

High Design

Om beste design te bereiken moeten meerdere design disciplines gebruikt worden. Elke discipline heeft toegevoegde waarde bij het hoge piramide van design. Het gaat om de kleine details die pas samen zinvol worden en een volwaardig design vormen. Wij gebruiken en combineren verschillende disciplines waar dat nodig is. Bij sommige projecten met alleen één combinatie het goede resultaat is in zicht, terwijl andere projecten alle disciplines bij elkaar vereisen. Dit is afhankelijk van de doelen die behaald moeten worden. Hier praten we over High Design.

En wij weten hoe dit te bereiken. Leden van ons team werken al lang in de internet- en grafische branche. Het gaat om mensen met gevoel voor prachtig design, user experience en optimale gebruiksvriendelijkheid wat volgens ons de juiste formule voor succes is. Met onze brede spectrum aan disciplines maken we projecten succesvol.

Disciplines

Research
Wat is de doelgroep en wat is interactie tussen de doelgroep en de website of app? Hoe goed is de gebruikersinterface van de website of app? Wat zijn de toptaken van de website of app? Waarom komt een bezoeker op de website? Dit, en nog veel meer moet allemaal worden onderzocht. In dit proces creëren we zogenaamde Persona's, op maat gemaakte klantprofielen om de kennis over doelgroepen 'tot leven' te brengen binnen de organisatie. Zij geven een naam en gezicht aan 'de klant' met motieven, verlangens en doelen in het leven. Persona's zorgen ervoor dat het begrip 'klant' tastbaar wordt én ze geven heel concreet aan hoe je klanten moet benaderen.
Customer Journey
Customer journey definieert de weergave van de interactie tussen een klant en de organisatie. Hierin zijn alle behoeftes en verlangens van de bezoeker beschreven, het gebruiksproces en -verwachtingen en de stappen en beslissingen die de bezoeker neemt.
User Experience Design (UxD)
User experience design betekent het maken van een design waarbij de gebruikerservaring en gebruiksvriendelijkheid optimaal is. UX is het ontwerpgebied dat zich op de gebruikerservaring richt. Aan de hand van onder meer tests, gebruikersonderzoeken, statistieken en analyses wordt nagegaan hoe een gebruiker bepaalde websites, producten, apps, webtoepassingen etc. ervaart.
Interaction Design (IxD)
Het vakgebied interaction design richt zich op het creëren van diensten en producten die bruikbaar, nuttig en betekenisvol zijn voor gebruikers. Een goed IxD presenteert de gebruiker op een natuurlijke manier de juiste informatie op het juiste moment. Dat betekent met andere woorden het vertalen van de gebruikerswensen en -doelen naar concrete specificaties en eventueel mockups en prototypes.
Functional Design
In het Functioneel ontwerp staat wat de te bouwen website of app aan functionaliteit moet bieden zodanig omschreven dat een klant het document ook goed kan begrijpen. Dat wil zeggen: niet te technisch, maar elk woord moet wel raak zijn. Daarnaast moet de informatie ook nuttig zijn voor iemand die de site moet gaan bouwen. Het functioneel ontwerp is de blauwdruk van de website. Een Functioneel Ontwerp laat stap voor stap zien hoe een gebruiker door de toekomstige website kan ‘klikken’, met daarbij enkele voorbeelden uitgewerkt in wireframes.
Flow Charts
Flow charts geven een overzicht van de gehele website, app of software applicatie en hoe de verschillende pagina's met elkaar verbonden zijn. Zij geven zowel de breedte als de diepte van een applicatie weer. Een flowchart is een grafische representatie van alle activiteiten in een proces. Hiervoor worden symbolen gebruikt. Deze symbolen hebben een gestandaardiseerde betekenis, zodat de flowchart een algemene methode vormt om processen te visualiseren.
Wireframes
Wireframes zijn eenvoudige schematische voorstelling van de structuur van je website of app. Een wireframe illustreert de opbouw van de pagina’s van je project en hoe alle pagina’s met elkaar verbonden zijn. Ze kunnen gezien worden als de bouwtekening van een website, waarin een overzicht wordt gegeven van de verschillende onderdelen die op een website aanwezig zullen zijn. In de wireframes worden zaken vastgelegd als navigatie, indeling en inhoud, zonder gebruik te maken van een grafisch ontwerp. Het grote voordeel is dat alleen op de inhoud gefocust wordt en niet op het grafische aspect.
User Interface Design (UiD)
Een User Interface Design vormt de brug tussen een systeem of applicatie en de eindgebruiker. De functionaliteit van een User Interface Design draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van uw systeem of applicatie, waardoor uw bezoekers, werknemers of klanten in staat zijn het systeem te gebruiken met zo min mogelijk inspanning en tijd. De focus ligt hierbij op interface van de website of app.
Prototyping
Een prototype is een representatief model of simulatie van een nieuw digitaal product. Prototypes zorgen ervoor dat je het design van het nieuwe product concreet kan laten ervaren: stakeholders en potentiële gebruikers kunnen het zien en er de interactie mee aangaan. Het gaat hierbij dus verder dan statische requirements en wireframes. De prototype is niet het definitieve digitaal eindproduct. Deze wordt gebruikt voor het testen.
Visual Design
Visual Design of grafisch ontwerp is de verzamelnaam voor diverse beeldende uitwerkingen van een idee. Of het nu gaat om een verpakking, een folder, een jaarverslag of een beeldschermproductie, zoals een website: het wordt pas uniek met een goed Visual Design.

Vaardigheden

Research
90%
Customer Journey
82%
User Experience Design (UXD)
93%
Interaction Design (IxD)
89%
Functional Design
95%
Flow Charts
92%
Wireframes
95%
User Interface Design (UiD)
95%
Prototyping
84%
Visual Design
96%
Disciplines

Wat kan the Identity voor u betekenen

The Identity specialiseert zich in digitale dienstverlening waarbij de optimale combinatie van design, techniek en online marketing de hoogste prioriteit heeft. Of u nou een webshop runt, een eigen bedrijf hebt of een ambitieus merk bent: wij helpen u graag verder. Met onze High Design is alles mogelijk. Want the Identity staat voor clean, duidelijk en doeltreffend design.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Graag vertellen wij u alles in een vrijblijvend persoonlijk gesprek.
Laten we in gesprek gaan! Neem contact met ons op.

Heeft u een vraag, wilt u meer weten over ons of een afspraak maken? Neem geheel vrijblijvend contact op.


Wij vertellen u graag wat wij voor u en uw klant kunnen betekenen. Wij maken voor u gratis een offerte aan.


Projecten gerealiseerd voor:


Stel een vraag aan ons

Onze contactgegevens

+31 (0)6 81 4626 98
Nijmegen

Maandag t/m Zaterdag
08:00 - 18:00